Meenemen / uw bezoek aan de kliniek

U hoeft niet naar een huisarts voor een verwijzing voor een abortusbehandeling. U kunt direct een afspraak maken voor een eerste gesprek.

Houdt u rekening met de wettelijke verplichte bedenktijd van 5 dagen (wachttijd) voor een behandeling. Dit houdt in dat als u langer zwanger bent dan 6 weken en 2 dagen (6w2), wij u pas 6 dagen na het eerste gesprek kunnen behandelen.
Tot 6w2 zwangerschap is er geen wettelijke bedenktijd nodig en kunt u direct terecht. Deze bedenktijd gaat in na het eerste gesprek met een (huis)arts.

Wij verzoeken u bij een eerste bezoek aan onze kliniek altijd de volgende benodigdheden mee te nemen:

  • Eventueel een verwijsbrief van de huisarts
  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).
  • Verzekeringspas
  • Echogegevens (indien beschikbaar)
  • Nachthemd of lang t-shirt, warm vest of badjas, en slippers (dit geldt niet in geval van afspraak voor abortuspil)
  • Maandverband, géén tampons
  • Een actuele lijst van medicatie (vraag dit op bij uw apotheek). Ook als u geen medicatie gebruikt moet u een lijst meenemen. Het gebruik van medicijnen kan van invloed zijn bij de behandeling. Daarom vragen wij u een actuele lijst mee te brengen met uw medicijnen, of de medicijnen zelf. Neem uw medicijnen volgens schema in, met uitzondering van medicatie voor diabetes mellitus of als u middelen gebruikt om uw bloed te ontstollen. Als u twijfelt of niet weet hoe u uw medicatie moet aanpassen kunt u altijd contact opnemen met de kliniek voor overleg en advies.
  • Gelieve géén voorgeschreven antibiotica naar de kliniek mee te nemen, deze worden in de abortuskliniek aan u verstrekt.
  • Eten/drinken dient u zelf mee te nemen, dit wordt niet verzorgd tijdens uw verblijf in de kliniek

Nuchter
Als u gekozen heeft voor sedatie bij een behandeling dient u nuchter te zijn. Het is belangrijk dat u vanaf 6 uur voor de behandeling niets meer eet of drinkt. U dient nuchter te zijn omdat anders uw maaginhoud in uw longen kan lopen tijdens de behandeling, wat tot ernstige complicaties kan leiden. U mag hoogstens tot 2 uur voor de ingreep 2 slokjes thee (zonder melk en suiker), heldere appelsap of water drinken.

Cliënten dienen gekleurde lenzen uit te doen in geval van sedatie bij behandeling.

Persoonlijke hygiëne
Graag vragen wij u in het kader van hygiëne te douchen voordat u voor behandeling naar de kliniek komt.

Graag vragen wij u voorafgaand aan de behandeling piercings in uw tong en in uw genitaliën te verwijderen.

Graag vragen wij uw linker- en rechter wijsvinger vrij te laten van kunstnagels en nagellak in verband met het meten van de zuurstofsaturatie tijdens de behandeling.

Begeleiding

Er mag één begeleider bij het gesprek zijn, maar mag er geen begeleider mee naar de zaal.

Verblijftijd
U dient rekening te houden met een verblijfsduur van circa vier uur in de kliniek.

Wachttijden
Wij doen ons uiterste best om elke client de aandacht te geven die nodig is. Daardoor kunnen soms onverwacht langere wachttijden ontstaan. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bevestig of annuleer uw afspraak altijd 2 dagen van tevoren vóór 12.00 uur
Als u niet kunt komen, annuleert u de afspraak dan zo snel mogelijk. U dient dit uiterlijk 24 uur van tevoren te doen op een doordeweekse werkdag; maandag t/m vrijdag. Als u nalaat om te annuleren kunnen wij u een wegblijftarief in rekening brengen.