Meenemen / verwijsbrief?

Bent u langer dan 6 weken en 2 dagen zwanger heeft u een verwijsbrief van een arts nodig. Vanaf de datum op de verwijsbrief kunnen wij u pas na 6 dagen een afspraak geven. Dit bepaalt de Nederlandse wet. Bent u korter dan 6 weken en 2 dagen zwanger dan kunt u gelijk een afspraak maken.

Wij verzoeken u bij een eerste bezoek aan onze kliniek altijd de volgende benodigdheden mee te nemen:

  • Eventueel een verwijsbrief van de huisarts (alleen als u langer dan 6 weken en 2 dagen zwanger bent)
  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).
  • Verzekeringspas
  • Echogegevens (indien beschikbaar)
  • Nachthemd of lang t-shirt, warm vest of badjas, en slippers (dit geldt niet in geval van afspraak voor abortuspil)
  • Maandverband, géén tampons
  • Een actuele lijst van medicatie (vraag dit op bij uw apotheek). Ook als u geen medicatie gebruikt moet u een lijst meenemen. Het gebruik van medicijnen kan van invloed zijn bij de behandeling. Daarom vragen wij u een actuele lijst mee te brengen met uw medicijnen, of de medicijnen zelf. Neem uw medicijnen volgens schema in, met uitzondering van medicatie voor diabetes mellitus of als u middelen gebruikt om uw bloed te ontstollen. Als u twijfelt of niet weet hoe u uw medicatie moet aanpassen kunt u altijd contact opnemen met de kliniek voor overleg en advies.
  • Gelieve géén voorgeschreven antibiotica naar de kliniek mee te nemen, deze worden in de abortuskliniek aan u verstrekt.
  • Eten/drinken dient u zelf mee te nemen, dit wordt niet verzorgd tijdens uw verblijf in de kliniek

Nuchter
Als u gekozen heeft voor sedatie bij een behandeling dient u nuchter te zijn. Het is belangrijk dat u vanaf 6 uur voor de behandeling niets meer eet of drinkt. Ook kauwgom en het eten van Smintjes is dan niet toegestaan. U dient nuchter te zijn omdat anders uw maaginhoud in uw longen kan lopen tijdens de behandeling, wat tot ernstige complicaties kan leiden. U mag hoogstens tot 2 uur voor de ingreep 2 slokjes thee (zonder melk en suiker) of water drinken. Roken is niet toegestaan vanaf 24 uur voor de ingreep. Het gebruik van drugs is niet toegestaan vanaf 48 uur voor de behandeling.

Persoonlijke hygiëne

Wilt u in het kader van hygiëne te douchen voordat u voor behandeling naar de kliniek komt.

Wilt u voorafgaand aan de behandeling piercings in uw tong en in uw genitaliën te verwijderen.

Partners/Begeleiders

Er mag één persoon bij het gesprek voorafgaand aan de behandeling zijn. Naar de zaal mag geen begeleiding mee!

Verblijftijd
U dient rekening te houden met een verblijfsduur van circa vier uur in de kliniek.

Wachttijden
Wij doen ons uiterste best om elke client de aandacht te geven die nodig is. Daardoor kunnen soms onverwacht langere wachttijden ontstaan. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Annuleer uw afspraak altijd 2 dagen van tevoren
Als u niet kunt komen, annuleert u de afspraak dan zo snel mogelijk. U dient dit uiterlijk 24 uur van tevoren te doen op een doordeweekse werkdag; maandag t/m vrijdag. Als u nalaat om te annuleren kunnen wij u een wegblijftarief in rekening brengen.