Abortuspil

Tot 9 weken vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie, kan een zwangerschap worden afgebroken door middel van de abortuspil (medicamenteuze abortus).

Zo werkt de abortuspil:

  • Op de eerste dag van de behandeling krijgt u in de kliniek een medicijn dat de werking van het zwangerschapshormoon blokkeert waardoor de zwangerschap stopt met groeien.
  • Vanaf 24 tot 72 uur later brengt u een ander medicijn vaginaal in. Dit doet u thuis. Zorg dat u op deze dag geen andere verplichtingen heeft en dat er iemand bij u is om voor u te zorgen.
  • Het middel veroorzaakt buikkrampen die een aantal uren kunnen aanhouden.  Deze buikkrampen voelen als hevige menstruatiekrampen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, koude rillingen en diarree. In combinatie met (soms hevig) bloedverlies wordt het vruchtblaasje uitgestoten.

Nacontrole
De zwangerschapsverschijnselen nemen na ongeveer een week sterk af. Het is verstandig om vier weken na de behandeling een zwangerschapstest en nacontrole te laten doen. Indien de klachten niet afnemen, de zwangerschapstest (nog) positief is of als u nog vragen heeft, neemt u dan contact op met Abortuskliniek Amsterdam.
Bij de afspraak voor het controleonderzoek in de kliniek controleren wij of u lichamelijk goed hersteld bent, of u (nog) klachten heeft en hoe het op emotioneel vlak met u gaat. Ook bespreken wij hoe u de behandeling heeft ervaren en spreken we over verwerkingsproblematiek. Daarnaast wordt aandacht besteed aan anticonceptie. U kunt voor een nacontrole ook naar uw huisarts gaan, in sommige gevallen kan de nacontrole ook telefonisch plaatsvinden.

De abortuspil is niet hetzelfde als een morning after pil (noodpil).

Waarschuwing : Abortuskliniek Amsterdam verkoopt nooit abortuspillen online

Er zijn Poolstalige websites die de abortuspil  verkopen onder de naam van Abortuskliniek Amsterdam. Dit is oplichterij. Abortuskliniek Amsterdam verkoopt nooit abortuspillen online.